Angličtina s rodilými mluvčími v našich školkách

V každé naší školce probíhá výuka anglického jazyka pomocí učebnic Cookie and Friends. Ve čtyřech provozovnách je ještě tato výuka doplněná odpoledním kroužkem angličtiny.

Ve školkách klademe důraz na všestranný rozvoj v návaznosti na rámcové vzdělávací programy. Společně strávený čas nad různými tématy ročního plánu zpestřují našim dětem nejen mnohé projekty zaměřené na prevenci a zážitkovou pedagogiku, ale i kroužky.

Angličtinu učí čeští lektoři s certifikátem či rodilí mluvčí, kteří se dětem snaží zábavnou formou výuky předat radost a chuť se učit cizím jazykům. Takto probíhá výuka v naší Dětské skupině U zajíčků v Mostě, kde angličtinu vede překladatelka anglického jazyka, která navštěvuje babičku v Anglii.  V Mateřské škole Pobřežní vyučují čeští lektoři z jazykové školy. V Mateřské škole Včelka vede angličtinu maminka jednoho z našich dětí, která pochází z Vietnamu a angličtinu používá celý život. Výuka s rodilým mluvčím probíhá také v Mateřské škole Pampeliška, kam už lektorka dlouhodobě dochází a má vztah k celému kolektivu a prostředí školky. Z každé lekce si děti odnáší pracovní listy či výrobky. Věříme, že poznávání cizích jazyků a jiných kultur již od útlého věku je pro děti velkým přínosem.

Tereza Adámková